Dup dip dup dip dah nak habih dah puasa ye..

I still have to:

1. change duit raya- RHB kata not ready until the 24th- ish penat je beratur

2. beli baju raya..yups tak buat lagi

3. beli tudung raya for the aunties- thanks to Royalshoppingarcade yang sanggup melawat opis I ni...and leaving loads of her ECPC tudung.. RSA, like I told you...i ni ada gak hati nak pakai tudung....sebab i cute pakai tudung - hahahahah uweeekkkkkk perasan sorang sorang...!!! Hee hee! - sebenarnye sekarang tengah dilema antara i yang nak, bapa yang mendesak dan suami yang menggeleng....alau boleh biarlah suami 150% rela kan....ni dia ingat I macam makcik ...heehehehehehe.....insyallah next year bila dah 40 ok tak..sementara tu bila occassion merits it I akan menyarung tudung ...jangan judge ok.....

4. do I have to do the ganti curtain etc? cause I belum buat lagi

5. Service kereta

6. think about the cats..what to do with them for one week that we will not be around ye??

7. beli kueh raya..today i picked up 2 tarts from a friend, 5 tarts from another friend, 2 cakes (1 cake dapat free- thanks Irms!) and kat rumah melambak cornflakes dan butter dan tepong konon konon nak buat...biler tu ye???

8. collect baju raya...today boleh collect! yayayyay! selalunye makcik tailor tu tunggu saat genting baru siap...

ok client dah sampai..

Comments

Anonymous said…
kak long,

item no 3...emm pakailah...bukan sbb nak pakai coz kak long nampak cute...but itu tuntutan agama...
nape epi tak bagi...? kan lagi senang hati dia kalau kak long bertudung...
jgnlah tunggu 40...sbb ajal maut pun tak akan tunggu umur kita 40..
i doakan hati kak long terbuka utk pakai tudung kerana ikhlas and kerana Allah....
for me...my azam no more baju tangan pendek...baju kena labuh tutup punggung...tudung pun kena tutup dada and bersarung kaki...mudah-mudahan....amin
hehe,pandainye adek i ni pujuk yaaa..padan lah muka I kata kita perasan kita cute hee hee..gurau je dek oi...

Insyallah kita akan menunaikan kewajipan ini, dan sambil itu kena memperkemaskan semua ibadah yang ada tol tak.....

and I sokong your azam..semoga berjaya...
Madam Tai Tai said…
Amboi banyak nya postings today.

Happy shopping for baju raya, tudung untuk aunties (and possibly some for you since 40 is just around the corner..hee..hee..), shopping for new curtains, servicing the car and buying kuih raya.

Put the cats in boarding at the Animal Hospital kat Jln Tun Razak, near Dynasty Hotel. Their service is quite good.
HI SW,

I memang cakap betul2 u memang cute and ni bukan nak suruh u beli tudung I byk2..(beli byk pun takpe..kehkekekek), but u look so different from ur photos (yela..agaknya I judge gambar u dgn rambut macam alleycats..hahahahha).And I dont think u look like a makcik and no, i dont judge..either way, its ur crowning glory!hahaha..
ps:baiknya hati nak kasi ur aunties tudung...5 aunties pulak tu!
MrsNordin said…
Hey, I ganti curtain for raya this year. First time! My MIL will be so happy....

Popular Posts