Hi

Dear me, its almost Raya...

Mom has made rendang- the famous rendang limpa paru - I will only pick out the paru cause I love them.

Kids tengah pack baju-3 baju kurung, 4 day clothes and 4 pajamas ok kids. Pack in own bag ok. Towel and telekungkung. toiletries. Panties. Jangan lupa lak sbb tak interchangeable.

Duit raya- dah tukar. Orang pakai lagi tak RM1 ? I'm sure orang pakai right....or is RM5 the new RM1- I know RM50 feels like RM10 these days.

Husband's baju melayu and Jojo's - done.

Tengah nak hantar package to bro in Japan. Fedex said can do but subject to custom's allowance. Apparently tak leh say its personal. Can say its' gift" . Strange, another consultant from Fedex said must say its personal. Alahai kueh raya je bang oi.... (wrapped in rendang can or not)

Bila nak bertolak to Kluang ni...mesti ramai yang akan be on the road ni.

To all and sundry..enjoy the last few days of fasting.....and again, Selamat Hari raya...

Comments

Anonymous said…
Salam aidil fitri to you and family. Kalau ada terlebih, terkurang in the past year, I ask for your forgiveness and to halal it.

Have a safe journey back.

FTM
tireless mom said…
Dear Shila

Selamat hari raya Aidilfitri and maaf zahir dan batin. Ampun maaf sekiranya terkasar bahasa dan tersilap kata ok. Drive safely.
Dear FTM
Thank you and sama-samalah I mintak maaf dengan you kalau ada yang hurt or offend you unintentionally....sob...hugs !!
Dear Yatt

Thanks- you too- maaf kan kalau ada terlebih gurau ke tersalah kata ke terperasan funny ke ...kita hanyalah insan yang lomah...
MrsNordin said…
Selamat Hari Raya! See you after raya!!
Madam Tai Tai said…
Shila and Jab,

Drive carefully back to Kluang! Don't forget to makan ice-cream ok.

Btw, di zaman inflasi ni RM5 IS RM5. Nak ambik tak nak sudah!
shah said…
alo kaklong.selamat ari raya.thanks for the kuih raya.hehehe.get well soon.
Orang JB said…
Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin. Hope you are feeling better :)

Kalau sampai JB, please jemput datang rumah beraya :)

xoxo
Kluang woman said…
SWW,
Jumpa your blog thru wanshana's link. Seronok juga baca bcoz anak2 I pun 'bersusun paku' cam u. Cuma terbalik je as I ada only one girl. Straight to the point lah ye, you ni menantu Cikgu Rodziah ke?I pun fr Kluang juga, rasa-rasanyer Cikgu Rodziah tu cikgu zaman dolu-dolu.Kalau ye, kirim salam kat cikgu ye... To u & your family, Eid Mubarak, have a pleasant raya.
wanshana said…
Hi Shila, Jabs and the brood,

Selamat Hari Raya and Maaf Zahir Batin from us.

Itu rendang limpa paru is also my favourite, tapi susah nak cari (note I wrote "cari" and not "masak". Hehehe!)

Have fun kat kampung.

Happy Holidays.

Shana, Haizal and the kids
Hi Shana- come over to my house ok to eat the rendang paru heheheh

Selamat Hari raya from us!
Hi Kluang woman!

Yalah, Cikgu Rodziah is my mom inlaw- I married her eldest son...can I get your name so I can kirim your salam?
Hi Orang JB

insyallah.. bagi ler alamat and we may just turn up...Selamat hari raya to you and family
Madam Tai tai- hehehehehe RM5 is RM5 ye...

selamat hari raya and we are there in spirit with you.

Popular Posts