kak Kiah Mengomel untuk AI

Drama sungguh kan politik sekarang? Kalah Ugly Betty atau Dynasty lah...

Saya rasa kan...party yang nak jadi sangat berkuasa tu kan, "man man" lah...you try dulu lah...dah dapat 5 states kan. Boleh ke, tidak. Tak boleh, kata Federal Gomen block. Boleh, of coursse you all yang terror kan. Kitorang pun tak berapa sure kitorang suka kat you all ke apa. Haritu kitorang ambik you all, sebab kitorang dah rimas dengan perangai yang ada sekarang ni...ingat you all tau lah fakta tu...

Aleh aleh, you all nak control the Gomenlak..eh? Cara seludup seludup lak..Walhal haritu you all yang sebok kata gomen sekarang corrupt dan juga underhanded. Memang le gomen ni corrupt, politician dia terang terang nama "KURUP" hahaha tapi...at least dia menang majority fair and square.

You all buat macam ni, nampak you all tamak dan , frankly, tak cool lah. tak credible tau. I yang baik baik macam terattracted kat you all., macam menyampah terus sebab you all tergopoh gopoh. Uncle I Pak lah tu berbuih suruh concentrate dengan ekonomi etc ...orang buat dono je

Camana you all boleh kata you all "keadilan" kalau ambik MP yang defect? MP jenis apa pulak tu yang sekejap nak party ni, sekejap nak party tu? You nak ke orang macam tu rule you..politician mesti pikir nak power je


Anyway KakKiah ni takut sebenarnye...50 tahun kita membina maruah bangsa (bangsa bangsa ok) and maruah di persada dunia..cehwah ..senang je sekarang di kategorikan seteruk THAILAND..

eee malu takut, gundah, tak senang hati...tak suka lah! kesimpulannya..I taknak lah you masuk rumah jadi ketua ok AI? not until we see what your present kuncu kuncu can do with their 5 states. Relaks ler..

Comments

ms hart said…
Oh, sungguh comel bunyi syarahan KakKiah hari ni, KakKiah oi! Saya pun berpendapat sama dgn KakKiah. Orang tergopoh-gapah nak mencapai cita2 sendirian berhad, kita tak suka lah. Dia sungguh jualikan, kan? Dia tak fikir langsung tentang kengkawan KakKiah seantero pelusuk negara ini yang berhempas pulas berkerja sambil berblogging..ooooppppsssss....
MAMAMIA said…
Betul tu Kak Kiah... Kalau selama ni 10 thn sanggup tunggu, takkan sikit lagi, tak boleh tunggu.

Kita nak tengok dulu, camana yg 5 states tu perform kan, kan??
Lan0stZz said…
setuju sgt ngan kak kiah ni. AI tamak2 kang x dpt pape. hampess.
MRSHUSiN said…
kak kiah ni comel la...
sebenornya adik kiah pun dah lama menyampah dgn AI ni. AI ni dah hover, gila kose pun iye.
sangatlah menyampah, sampai adik kiah pun jadi kurang teruja bila membaca surat khabar. boring, hari2 cerita sama. kalau iye pun, seperti kak kiah kata, rileks aaa, sabar itu separuh dari sabariah. tak rock lah AI ni. ni tak, mcm tu hilanglah kepercayaan kawan2 kita. iye dak?

ish, adik kiah sekrg dah boleh jadi ahli tilik; boleh predict apa keluar berita. boring i you!
Hi Ms Hart!

It's becoming so apparent now kan, that he's focused on one thing only. I was thinking...this is surely not islamic or ethical...and yah, mentality nak kerja dan berblogging boleh terganggu tau! heh heh- what is the "mood" where you live?
Mammamia..tulah, I setuju 100%..and he has actually tasted power before, sampai takat DPM hah...I think was he not dogged by rumours of corruption also?? Now, his haste to become a leader again is obvious and distasteful ler(eh reply to comment lebeh dari komen lak.sorry ye)
Lana- ye lah...baru padan muke....haha..
Adek Kiah ooiiii..jom join KakKiah bukak paper...sure bestseller ni! Memang..HOVER sangat!
tireless mom said…
Kak Kiah.... I pun menyampah off late ni with him. Dengan muka yang tercukup lah sinis bila dia buat certain remarks. Hish takut I tau kak Kiah, cuba fikirkan, kalau lah dia terjadi PM and terpendek umur, Allah sahaja maha mengetahui bab bab ni, siapa lak yang ganti? Member member kat Penang tu ke?
SWW,
Jgn lupa kasi komisyen ye utk idea bukak paper?hahahha..jgn pape sudah le..

Popular Posts