Hmm Merapu @3 am


Bestnyaaa I'm watching this drama with entirely non malay actors , speaking entirely in proper malay. No "lah" or "lor" or "meh" etc ...all proper words and proper nouns and --- I'M ASHAMED OF MYSELF WAAAAAAA- 


We are so used to rojak malay or speaking in english - tengok lah drama melayu sekarang..kalau ada korporat scene je, mesti ada orang cakap english. (and wear suits) - semua malay businessman pakai suit ke ah? 

Also, kalau ada macam urban scene where the family is slightly better off, MESTI ada speaking speaking...and campur lak tu..And sometimes SALAH! The other night I heard Mustapha Kamal rubbing his chin and saying "What comes around, goes around..." with a little smirk  and I went - BUKAN TERBALIK , KE?

So it's so nice and memalukan to watch this drama...semua pakai baju batik and kebaya  lak tu..of course lah kan, I must be about the only person watching this (me and all the security guards in KL) as they HAD to show this at 3. am ... cuba kalau tunjuk at prime time ke?? Sure orang ramai akan use the language more (Groaaannn see my own language..teruks nyeeeer)

(BTW The actors are cute & the gals are pretty lah in this drama) 
Update: contoh dialogue- kenapa kamu datang sini? Kamu telah menghancurkan hati saya! Jangan peduli kan saya lagi! 

hihihihihi!

Ok I am hungry. I am going to raid the fridge....wish the kitchen is inside and I can fry something (the sausages sound good) but unfortunately cooking would involve me unlocking the double doors etc etc and it IS 3 am....maybe i will not go down... maybe I will wake the hubby...teman i turun....

Hubbs is asleep on the MATTRESS on the FLOOR..sedeh sedeh..our BED is conquered by the 2 "kenits" (to borrow Kitchenguardian term for her 2 youngest) or rather "Perasan Kenits" in my case , since they are 10 and 12 years old allready!! -terbongkam dengan sedapnya on the bed..apa hal ni?? 

Apa nak buekkk..

Tata guys...

Comments

Ezza Muffinbiru said…
kalau nak di ikut kan, orang melayu memang cakap rojak la shilaa..itu lah Malaysian kan..dulu di jajah oleh british.kalau filem tamil dan hindustan pun sama gak..mesti ada terselit cakap omputih tu..malah bunyi nya lagi pelik...
Bilik akak pun penuh dengan anak anak...mak abah nya gigit jari je laa...hahaha
hihih..gigit jari je laaaa kak oiii ...tak sampai hati lak nak kejutkan suruh dia tidor bawah...sorang tu ada bilik tapi dah nak upsr pun masih lagi nak pelok pelok ...ok lah tu, kalau tak sapa lah nak manja dengan kita ...
Anonymous said…
My hubby pun businessman. tapi dia pegi office pakai jeans and selipar je, haha! Korporatnyaaaaaa lah :-)

Khairina
Cik Kiah said…
Jangan terkejut...I saw in one drama, jalaludinHassan yg kononnya corporate ni siap bersuit n waistcoat bagai having bfast at home before going to work. And I was thinking dia ingat dia dok Alaska ka?
Khairina hehehehe itu bizness besar tuu!! tapi kalau dia audition drama memang FAIL lah hahahhaha
Cik Kiah - hehehehe memang...ada ke orang pakai cam tu...and masa shooting tu dia tak menyumpah ke director heheh sebb sure panas kan??

Popular Posts