A short history about the .....

I just bought a book by Bill Bryson"s A short History about Private Life .
Dia ni memang kelakar- very funny and very witty. Ive been reading him since uni days when he wrote travel books.  His latest story is about the home . 
So..I pun pikir..if he can write about his home and make money mehlah I try writing about what I have at home..let's start with the kitchen..

WHAT WE MUST HAVE Kalau takda life is huruhara: 

1. SUSU
Susu...ni habis satu sehari kot....dalam kopi minum dalam cereal...the other day we tried other brand.tak sedap so we went back to DLady


2. NUTELLA and BREAD

Nutella... memang lah ni sebotol dua hari ..i memang dah try brand lain yang lebih murah...hmm pandang pun taknak...sebenarnye memang tak sama rasa dia...so last last terpaksa gak laa beli ni....i dah beli 6 sekali ( UO ada offer) tapi habis nya sama hari je...entah entah maid makan kot hahaha ..no the kids' friends pun suka so apalah salahnye..depa sapu tebai tebai pas tu letak dalam toaster dengan cheklat nye ...hmmm sedap!!.

3. CHEESE and PASTA SAUCE 

ni bapak dia suka makan dengan pasta ...and the pasta sauce is also a compulsory buy every time....Prego ok but Newman pun sedap gak..ni pun manyak kedai ada offer....

 
4. BUAH 


ini ada lah kemestian..this is a must..the father wont buy the orangputeh fruit one..must be local...my dad's favourite. Sometimes mata kuching.my favourite...sometimes green apple..daya's favourite

EH DAH LAH!!

hmm apa lagi..(eh I dah boring dah) macamana Bill Bryson tu boleh write buku cam tu ah..tak boring ke?? tebal tau! I baruuu sampai kitchen..dah bosan....zzzzz...

Comments

ROYAL JESTER said…
takyahla jadi Bill bryson ke peabo bryson ke.just be u..super shila.haha...funny and witty in ur own sweet way..
hehehe thanks ! tu lah i pun dah ngantuk nak describe my kitchen..
Cik Kiah said…
We want some more! (repeat till fades...)
really?? hehehe- karang i bukak cerita kee kee
Anonymous said…
SW,

jom install advert nuffnang at your blog. I rasa rugi saja you tak sign up for nuffnang.

Sha

Popular Posts